HECO Multi-Monti schroefankers voor de montage van brandwerende platen in tunnels

De MMS schroefankers van HECO voldoen aan de Europese veiligheidseisen en zijn goedgekeurd voor de montage van brandwerende platen in tunnels.

Na verschillende tunnelbranden in de Alpen, waaronder in de Mont Blanc-tunnel, stelde het Europese Parlement strenge veiligheidseisen op voor tunnels. Sinds 2004 moeten alle Europese landen verplicht de tunnelveiligheid vastleggen in hun nationale wet- en regelgeving. Een manier om tunnels brandveilig te maken is door brandwerende panelen te monteren. Deze panelen kunnen met een handomdraai bevestigd worden dankzij de MULTI-MONTI schroefankers van HECO. De schroefankers zijn al gebruikt in diverse tunnels in Oostenrijk, zoals de Pians-Quadratsch tunnel in Arlberg. Voor de 1545 meter lange tunnel werden in totaal 27.000 HECO schroefankers gebruikt.

De belangrijkste producteigenschappen op een rijtje:

  • Monteren zonder pluggen en direct belastbaar
  • Brandveilig
  • Demonteerbaar en 10x herbruikbaar
  • Verkrijgbaar in roestvrij staal A4 en A5
  • Geringe montagediepte en inschroefdraaimoment
  • Zelfsnijdende schroefdraad voor een verbinding zonder spreiddruk
  • Goedgekeurd voor gescheurd en ongescheurd beton en metselwerk
  • CE-markering op basis van Z-21.1-1728

Het HECO MULTI-MONTI schroefanker heeft veel voordelen ten opzichte van andere mechanische bevestigingssystemen. Één van die voordelen is de lage montagediepte, die voorkomt dat het anker in contact komt met de bewapening van het beton. Een ander pluspunt is de zelfsnijdende draad van het schroefanker waardoor geen pluggen nodig zijn voor de montage. Dat bespaart geld- en tijd. Björn Kohl, de bouwcoördinator van de Pians-Quadratsch tunnel erkent dit. Volgens hem heeft het eenvoudige gebruik van de HECO schroefankers er mede voor gezorgd dat de deadlines op tijd behaald werden. Bijzonder is dat de schroefankers tot wel 10x herbruikbaar zijn. Ze kunnen volledig gedemonteerd worden voor bijvoorbeeld een inspectie van het achterliggende beton of voor het herstellen van beschadigde platen na een ongeval. De MMS schroefankers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo is er voor elke toepassing, ongeacht de vereiste corrosiebestendigheidsklasse, een geschikt schroefanker.

Het MMS schroefanker is niet alleen te gebruiken voor de montage van platen in tunnels maar ook vele andere applicaties zoals leuningbevestiging, de bevestiging van balkons en zitplaatsbevestiging. Dankzij zijn uitstekende kwaliteit wordt de HECO MMS door klanten over de hele wereld gebruikt én is het schroefanker zelfs onderscheiden met de innovatieprijs van de Duitse deelstaat Baden Württemberg. De prijs werd uitgereikt door Walter Döring, de Duitse minister van Economische Zaken.

Meer weten over montage met het MMS schroefanker van HECO?

Bekijk dan hieronder de instructiefilm of bezoek onze website:

Jac. Lowie & Zoon bv Nederland Korte Brinkweg 37B 3761 EC SOEST Telefoon: +31 (0)35/5415958 Fax: +31 (0)35/5417661 E-mail: office@lowie.nl