De betrouwbare laadoplossing van Webasto

geschikt voor zowel een thuis- als bedrijfslocatie

De juist laadoplossing, voor nu en de toekomst

De Webasto laadoplossingen zijn geschikt voor het opladen van alle elektrische auto’s, zowel voor nu, als in de toekomst. Als marktleider in de automotive industrie, beschikken we over jarenlange ervaring om aan de hoogste automotive eisen te voldoen. Hierdoor bent u verzekerd van een perfecte en vooral betrouwbare laadoplossing, geschikt voor zowel een thuis- als bedrijfslocatie. Daarbij bieden we uitgebreide ondersteuning voor installateurs om de installatie zo efficiënt mogelijk te maken.

Dé oplossing voor privé gebruik

De Webasto Pure is zeer geschikt voor toepassingen op een thuislocatie. Dit plug-and-play laadstation is krachtig, efficiënt en zeer gebruiksvriendelijk. Montage is snel en eenvoudig, en de Pure kan gemonteerd worden op zowel een wand als aparte montagestandaard. Installatie is tevens kostenbesparend, dankzij de geïntegreerde lekstroombeveiliging.

Slim laden via stroom uit de PV-installatie

Wanneer er meer inzicht nodig is in de laadprocessen of in de laadgeschiedenis, dan is de Webasto Next het aanbevolen product. Dit slimme laadstation is voorzien van een geïntegreerde meter voor het bijhouden van de verbruikte stroom en de registratie van alle laadsessies. Tevens maakt de Next gebruik van toegang via Scan & Charge middels de ChargeConnect app. De Next kan aangesloten worden op het EMS van een PV-installatie zodat de opgewekte zonne-energie ook gebruikt kan worden voor het opladen van de auto. De Next is tevens geschikt voor lokaal dynamic load management, waardoor de gebruiker niet bang hoeft te zijn voor stroomuitval.

Geschikt voor grotere laadpleinen tot 250 laadstations

In complexere omgevingen kan de Webasto Live worden toegepast. Dit laadstation is geschikt voor lokaal dynamic load management voor maximaal 250 oplaadpunten met fase-nauwkeurige regeling. De beschikbare stroom wordt zo evenredig verdeeld over de aangesloten laadstations, waardoor stroomuitval tot het verleden behoort. De Live kan gebruikt worden met diverse backoffice systemen waardoor automatisch verrekenen met bijvoorbeeld een werkgever tot de mogelijkheden behoort. Net als de Next kan de Live ook gebruikt worden voor het laden middels opgewekte zonne-energie.

Volledige transparantie dankzij Webasto ChargeConnect

Zowel de Webasto Next als Webasto Live kunnen worden gekoppeld aan ons eigen backend systeem Webasto ChargeConnect. Met Webasto ChargeConnect is er altijd zicht op de huidige status van de laadstation(s), inzicht in de laadhistorie en het energieverbruik. De laadinfrastructuur kan van afstand beheerd worden. De data van het laadstation wordt live weergegeven in de Webasto ChargeConnect app of in het online webportaal.

Professionele ondersteuning voor installateurs

Aan installateurs bieden wij diverse vormen van ondersteuning. Zo hebben wij eigen trainers in dienst die zowel klassikaal als online training verzorgen. Ook hebben we een uitgebreide digitale bibliotheek beschikbaar met (installatie) video's, handleidingen en andere documentatie. Om u nog beter van dienst te zijn hebben we tevens de Service App ontwikkeld, wat zowel de installatie als de registratie eenvoudiger maakt. De app ondersteunt u stap voor stap tijdens de installatie van onze producten.

Meer weten over onze laadoplossingen of installateur worden?