Impuls voor deze populaire productrange van Remeha


Vernieuwde warmtepompen zijn rendabeler en gebruiksvriendelijker

“Verschil zit vooral in de afmetingen”

“Met de vernieuwde warmtepompen Mercuria Ace en Eria Tower Ace geven we deze productrange echt een impuls. We hebben de toestellen niet alleen technisch aanzienlijk verbeterd, maar ze zijn ook gebruiksvriendelijker en rendabeler”, zegt Kevin Maaskant, product marketeer New Build bij Remeha. “Wij zien bijvoorbeeld dat de volledig nieuwe Eria Tower Ace S zeer goed presteert in de prestatieberekening voor de BENG. Zo bieden we klanten in zowel nieuwbouw als de renovatiemarkt een sterk renderende oplossing.”

De vraag naar warmtepompoplossingen groeit snel. Vandaar dat Remeha in januari de vernieuwde Mercuria Ace, de Eria Tower Ace en de volledig nieuwe Eria Tower Ace S op de markt brengt. “Uit de eerste testresultaten blijken de Eria Tower Ace, maar vooral de Eria Tower Ace S sterk te scoren in nieuwbouwprojecten. Als het gaat om taprendement tonen de prestatieberekeningen - die we voor de BENG uitvoeren - dat de Eria Tower Ace S in de top 3 staat van best presterende warmtepompconcepten in de markt”, zegt Maaskant. Nieuw koudemiddel Het verschil tussen de Eria Tower Ace en de Eria Tower Ace S zit hem vooral in de afmetingen. De Eria Tower Ace is 130 centimeter hoog en heeft een geïntegreerde boiler van 180 liter. De nieuwe Eria Tower Ace S is smaller en minder diep (58 x 58 centimeter) maar met 190 centimeter wel hoger. De boiler heeft een inhoud van 190 liter. “Net als de vernieuwde Mercuria Ace zijn deze toestellen verkrijgbaar in de capaciteiten 4.5, 6 en 8 kW én uitgerust met het koudemiddel R32. Dit koudemiddel vervangt R410A, dat nu nog in onze buitenunits zit. Door het gebruik van R32 neemt het potentiële opwarmingseffect van het koudemiddel bij een eventuele lekkage zeer sterk af.”

“"Sterk renderende oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatie"”
“Nieuw display en carrousel-menu maken bediening veel eenvoudiger”

Met prefab installatieframe Een speciale innovatie voor de Eria Tower Ace S is het prefab installatieframe. Door dit frame tijdens de ruwbouw aan de muur te bevestigen kan de installateur al het leidingwerk voor cv en tapwater installeren. Via de ingebouwde afsluiters kan hij de installatie ook testen. In de afbouw, vlak voor de oplevering, kan hij dan de binnenunit via ingebouwde wieltjes over het frame rijden en eenvoudig vastzetten op het leidingwerk in het frame. Na het openzetten van de afsluiters wordt het systeem gevuld via de ingebouwde cv-vulkraan, manometer en automatische ontluchter. Gebruiksvriendelijke bediening Een andere, belangrijke innovatie is het nieuwe display en het gebruiksvriendelijke carrousel-menu, die al eerder bij de hybride warmtepomp Elga Ace zijn geïntroduceerd. “Juist met deze toevoegingen maken we de bediening veel eenvoudiger. Ook zijn deze toestellen via bluetooth koppelbaar aan de Smart Start App, waarmee we de ingebruikname voor installateurs sneller en eenvoudiger maken. Volgend jaar maken we het ook mogelijk om de toestellen op afstand uit te lezen”, vertelt Maaskant. Monoblock uitvoering Een extra uitbreiding voor deze vernieuwde warmtepompen is de beschikbaarheid van monoblock buitenunits. Deze specifieke buitenunits zijn verkrijgbaar in de capaciteiten 6, 8 en 11 kW en passen zowel bij de Mercuria Ace als ook bij de uitvoeringen van de Erica Tower Ace. “Het grote voordeel hiervan is dat ook installateurs zonder STEK-erkenning deze buitenunits kunnen installeren. Bovendien zijn zowel de monoblocks als de gewone buitenunits praktisch allemaal enkele dB’s stiller dan de buitenunits die we tot op heden gebruiken.”

“Installatiegemak met innovatief installatieframe”

Neem contact op met onze afdeling verkoop via 055 – 549 69 69 of stuur een e-mail verkoop@remeha.nl