Alles voor de woningbouw

van fundering tot dak

Mapei, internationaal marktleider op het gebied van lijmen, kitten en chemische producten voor de bouw, heeft veel te bieden voor de woningbouw. Vanwege de producten, maar ook vanwege de meerwaarde die Mapei biedt; Mapei ontzorgt de woningbouw van fundering tot dak.

Repareren en beschermen van beton

Voor de reparatie en bescherming van gevels, balkons, galerijen en kelders heeft Mapei verschillende oplossingen voor zowel nieuwbouw als renovatie. Niet voor niets is Mapei wereldleider op het gebied van betonreparatie- en bescherming. Mapei’s systeemoplossingen voor beton bestaan uit conservering van wapeningstaal, producten voor kathodische bescherming, reparatieproducten, pleisterlagen, cementgebonden afwerkingen en producten voor de versterking van beton.

Rolcoatings en gietvloeren

Van industriële kunststof rolcoatingsystemen voor galerijen, trappenhuizen en centrale ruimtes, tot decoratieve gietvloeren op basis van kunsthars of cement. Geen uitdaging is Mapei te groot. Zo laat ook het project De Woldring Locatie zien. Wie dit 435 tellende appartementencomplex in hartje Groningen binnenloopt, valt één ding op: het kleurgebruik. Voor de 14 verdiepingen van het gebouw is gekozen voor het Mapefloor PU 460 gietvloersysteem, dat in ontelbaar veel RAL-kleuren te verkrijgbaar is. Ook heeft Mapei kunststof vloersystemen op basis van epoxy en cement polyurethaan. En bieden de naadloze, slijtvaste cementgebonden gietvloeren Ultratop betonlook en Ultratop terrazzo ongekende mogelijkheden.

Meer weten over de rolcoatingsystemen en gietvloeren van Mapei?

Muurverven en coatings

Of het nu gaat om watergedragen muurverven voor decoratieve afwerking binnenshuis of hoogwaardige siloxaan- en silicaatverven voor de duurzame bescherming van gevels. Ook de Master Collection muurverven en coatings van Mapei vormen een oplossing voor de woningbouw. Een mooi voorbeeld van een project waarbij gebruik werd gemaakt van Mapei’s muurverfsystemen, is ‘Wonen aan de Linde’ in Asten. Hier is gekozen voor het dampdoorlatende, minerale Silexcolor muurverfsysteem, dat ‘verkiezelt’ met de ondergrond, vochtproblemen tegengaat en gevels duurzaam beschermt tegen allerlei invloeden.

Meer weten over de Master Collection van Mapei?

Mapei doet meer

Het zijn niet alleen producten waarmee Mapei een waarde biedt voor de woningbouw. Of het nu gaat om het voorkomen van vochtproblemen, duurzaam beschermen van gevels of het creeren van een gezond binnenklimaat. Mapei helpt om aan de normen en wetten, zoals de Wet kwaliteitsborging, te voldoen. De deskundige professionals van Mapei werken nauw samen in projectbegeleiding. Projecten worden uitvoerig geanalyseerd en op basis daarvan wordt een advies opgesteld

Dit advies is altijd gebaseerd op complete systeemoplossingen, die uitvoerig zijn getest en garanties bieden op kwaliteit en levensduur. Indien gewenst, trainen we zelfs in onze eigen Mapei Academy. Daarbij komt dat Mapei wereldwijd veel duurzame inspanningen levert, zoals het ontwikkelen van emissievrije, VOS-vrije en lichtgewicht producten. Dit alles maakt Mapei tot een serieuze partner voor de woningbouw.

Meer weten over de Mapei Academy en het aanbod trainingen?

Mapei Nederland B.V. Oude Apeldoornseweg 37 K 7333 NR Apeldoorn

T: +31 (0)85 00 69 200

E: verkoop@mapei.nl