Voorwoord


Herbestemming en renovatie

Wie dezer dagen naar het kantoor van VMN Media wil, moet een geheel nieuwe bestemming in de TomTom toetsen: van de locaties Alphen aan den Rijn en Doetinchem zijn we verhuisd naar Zeist. Het oude pand in Alphen aan den Rijn wordt herbestemd en gerenoveerd.

In de driehoek tussen de zendmast, Avifauna en de Baronie wordt project “De Harmonie” met in totaal 500 woningen gerealiseerd. Als onderdeel daarvan zal van ons tamelijk afgetrapte kantoorpand een fris complex met studio’s en appartementen voor starters en herstarters gemaakt worden. De nieuwe buren kunnen al bijna hun intrek nemen in de nieuw gebouwde appartementen ernaast. De bouwgeluiden en -beelden daarvan waren het afgelopen jaar – áls we al op kantoor waren – zowel een bron van overlast als van amusement.

Ruim vijf jaar heeft de redactie van NBD-Online in Alphen aan den Rijn gezeten en in al die tijd ben ik nooit door de Alphenaren aangesproken. Maar terwijl ik op een zonnige septemberdag afscheidsfoto’s maak, wordt ik door verschillende mensen benaderd. Het varieert van “U bent te laat! Vanochtend stond het hele parkeerterrein vol verhuiswagens!” tot “Ik kom toch niet op de foto, hè?”

Terwijl haar overactieve labrador probeert mijn tenen uit mijn sandalen te likken, vertelt een mevrouw dat ze nog in het gebouw heeft gewerkt toen uitgeverij Samsom er nog zat, “… járen geleden. En nu moeten het appartementen worden? Hm.” Ze kijkt er een beetje weemoedig bij, terwijl ze probeert haar hond van mijn tenen af te leiden. “Kóm, Spike!” Iets minder weemoedig keer ik Alphen de rug toe, de toekomst in Zeist tegemoet.

Veel leesplezier met deze editie van NBD E-Magazine! Margo van Voskuilen - Roest Senior content coördinator