De oplossing voor de glastuinbouwsector!


Eb-en vloedvloeren ophogen met celbeton van Faber Betonpompen.

Als er één sector is waar het belangrijk is om een vlakke vloer te hebben, dan is het de glastuinbouw wel! Als de vloer in een kas niet recht is trekt het water weg en krijg je plekken met te veel of juist te weinig water. Het resultaat? Een mindere oogst en een extra risico op scheurvorming. Daarnaast werken steeds meer tuinders met robots en worden allerhande processen geautomatiseerd. Bij het gebruik van die moderne apparatuur is een vlakke vloer nodig. Het is daarom zaak om tijdig in te spelen op verzakking van de vloer.

Waarom verzakken eb- en vloedvloeren?

Betonvloeren in de tuinbouw zijn vaak op staal gefundeerd. Na verloop van tijd zorgt de hierop rustende belasting voor zetting van de vloer. Ook de ondergrond van de vloer kan zorgen voor verzakking en de verregaande gevolgen hiervan. Het is daarom belangrijk om als tuinder goed in de gaten te houden waar de vloer gebreken begint te vertonen.

De oplossing

Faber Betonpompen is de specialist in het renoveren van verzakte vloeren. Wij injecteren celbeton onder de vloer en kunnen op die manier de vloer op exact de juiste hoogte brengen. Daardoor is uw vloer weer vlak en gaat uw productiekwaliteit omhoog! De oppervlakte van vloeren in kassen is vaak erg groot. Het is daarom belangrijk om snel en efficiënt de vloer op te hogen zodat de productie van de kas niet in gevaar komt. Bij Faber hebben we het proces daarom uiterst efficiënt ingericht. We renoveren tot wel 4000 m2 per week! Voor het ophogen van vloeren maken wij gebruik van schuimbeton met een gewicht van 600 kg per m³.

De voordelen van schuimbeton

Schuimbeton (ook bekend als celbeton) heeft het voordeel dat het niet kapot gaat onder de grond. Andere technieken zoals hardschuim kunnen vocht opnemen en krijgen daardoor de werking van een spons. Dat zorgt ervoor dat de vloer daardoor stuk gaat, iets dat bij schuimbeton niet gebeurt. Schuimbeton is daardoor de meest duurzame en effectieve oplossing voor het verhogen van vloeren.

Kiezen voor Faber

Faber Betonpompen heeft ontzettend veel ervaring in het ophogen van eb- en vloedvloeren. Wij maken gebruik van een door Faber Betonpompen zelf ontwikkelde pompunit waarmee we tot wel 4000 m2 per week kunnen renoveren. Daardoor heeft u een minimale bedrijfsstilstand en kunt u het verhogen goed plannen rondom uw oogsten.

Vragen of meer informatie?

Kijk eens op www.faberbetonpompen.nl (afdeling Vloerliften) of neem contact met ons op!