Prefab steeds belangrijker

Bij nieuwbouw en renovatie worden steeds meer geprefabriceerde onderdelen en elementen gebruikt, vanwege de snelheid waarmee die verwerkt kunnen worden, maar ook vanwege de noodzaak om de uitstoot van stikstof op de bouwplaats te beperken. Prefab-elementen kunnen daar een bijdrage aan leveren. Een toenemend tekort aan metselaars maakt het gebruik van prefab-elementen nog meer noodzakelijk.

“Raamdorpelstenen zitten in de Nederlandse genen”

Een prefab-element dat daarom volgens Bart Tenbült (directeur-eigenaar Raamdorpelelementen B.V.) meer aandacht verdient is de geprefabriceerde raamdorpel. Het gebruik van raamdorpelstenen is in Nederland breed geaccepteerd, omdat deze keramische, geglazuurde of ongeglazuurde stenen al ruim honderd jaar worden toegepast.

De geprefabriceerde raamdorpel is fabrieksmatig samengesteld uit die zelfde keramische raamdorpelstenen, verlijmd en afgevoegd met tweecomponentenlijm die harder is dan de stenen zelf. Daardoor is het prefab raamdorpelelement strak, maatvast, snel te verwerken, onderhoudsarm en vorstbestendig.

Gemak van ontwerp tot onderhoud

Voordelen voor ontwerper:

heel strak en vlak, ook in verstek. Mogelijkheid voor voegen op kleur, aangepast aan de voegkleur van de gevel. De prefab raamdorpel heeft dezelfde uitzettingscoëfficiënt als de baksteen waarvan de gevel gemaakt is, waardoor scheuren voorkomen worden.

Voordelen voor aannemers en kozijnverwerkers:

geen metselaar meer nodig, eenvoudig zelf te verwerken, altijd strak en vlak, ook te verwerken bij regen omdat de voeg niet kan uitspoelen. Met de online offertemodule vooraf totale duidelijkheid over de kosten.

Voordelen voor eigenaar en gebruiker:

de prefab raamdorpel is kwalitatief beter dan losse raamdorpelstenen, omdat hij fabrieksmatig wordt gemaakt met zeer sterke lijm. Diezelfde lijm wordt ook als voegvulling gebruikt, dus de voeg gaat er niet uit, raakt niet begroeid met mos of algen en kan niet stukvriezen. De prefab raamdorpel is daardoor in onderhoud veel voordeliger dan een raamdorpel uit losse raamdorpelstenen.

Logische logistiek van offerte tot levering

Raamdorpel.nl biedt de mogelijkheid om 24/7 offertes aan te vragen met het online offertesysteem, waarmee ook besteld kan worden. Niet alleen groot gebruiksgemak voor de klant doordat een overzicht van lopende en geleverde bestellingen in te zien is, maar ook een beperking in de overhead waardoor raamdorpels.nl de prijzen zo laag mogelijk kan houden.


De levertijd is tussen 1 en 4 weken, maar uitbreidingen van een al bestelde order kunnen tot 1 week voor afgesproken leverdatum nog worden verwerkt en in dezelfde levering worden meegenomen, zonder extra vrachtkosten.


Raamdorpel.nl levert de prefab raamdorpelelementen op de bouwplaats af op bokken of in bakken, die wanneer ze leeg zijn weer worden opgehaald. Door de bokken zijn de elementen tegen breuk beschermd.


De verschillende elementen worden gesorteerd en gemerkt, zodat duidelijk is welk element waar hoort en welke onderdelen bij elkaar horen. Om samengestelde delen weer aan elkaar te leggen, wordt voegsel in kleur bijgeleverd.

Heeft u vragen of opmerkingen over onze producten?
Neem dan tijdens kantooruren contact met ons op door te bellen naar 0497-360791.