Creëer de gevel & energieprestatiedie u voor ogen heeft met de buitengevelisolatiesystemen en gevelafwerkingen van Alsecco.

Samen brengen we duurzaamheid, efficiëntie en design bij elkaar.

Buitengevelisolatie:
efficiënt bouwen én renoveren


Nul op de meter, BENG, Energielabel C… Als we het hebben over duurzaam bouwen en renoveren, kunnen we niet om het belang van isoleren heen.


Echter, bij renovatie zijn er op dat vlak doorgaans minder opties dan bij nieuwbouw. De binnenruimte is veelal beperkt en ook het vullen van spouwmuren volstaat vaak niet meer.


Het grootste voordeel van een thermisch buitengevelisolatiesysteem is dan ook dat de mogelijkheden daarin haast onbeperkt zijn. Het isolatiemateriaal wordt namelijk toegepast aan de buitenzijde van de woning: de gevel wordt met hoogwaardige isolatieplaten bekleed en afgewerkt. Zo blijft kostbare binnenruimte gespaard.

Isolatie en energiebesparing op maat


Met de gevelisolatiesystemen van Alsecco zorgt u voor een uitstekende energieprestatie van een gebouw of woning. Er is ruime keuze tussen verschillende type isolatieplaten en daarmee ook verschillende isolatiewaarden. Denk aan verschillende kwaliteiten en plaatdiktes van polystyrol, minerale wol en hennep.


Zo kan voor ieder project het meest geschikte materiaal worden geadviseerd en geselecteerd, gebaseerd op de eisen en wensen van de opdrachtgever. Dankzij een advies op maat zorgt u voor een aanzienlijke reductie van het energieverbruik en creëert u een comfortabel woon- en werkklimaat.


Ruime keuze in gevelafwerkingen

Uw gevelisolatiesysteem op een unieke manier afwerken? Met de gevelafwerkingen van Alsecco creëert u het uiterlijk dat ú voor ogen heeft óf behoudt u de authentieke uitstraling van de originele gevel.


Sierpleister, natuursteen, minerale steenstrips, glasmozaïek… dankzij het grote aanbod in kleuren en materialen zijn de mogelijkheden zeer divers. Bovendien zijn alle materialen met elkaar te combineren én zijn ze volledig toepasbaar op de gevelisolatiesystemen van Alsecco.

Alsecco toegepast in Amsterdam


Aan de Nieuwpoortstraat in Amsterdam is een kantoorgebouw getransformeerd naar 150 energiezuinige appartementen. Hierbij is het gekozen Alprotect Quattro gevelisolatiesysteem afgewerkt met Alsecco steenstrips en minerale sierpleister.


Deze gevarieerde gevelbekleding zorgt bij dit appartementencomplex voor een speels en eigentijds uiterlijk. De isolatieplaten werden rechtstreeks op de bestaande gevelbekleding aangebracht.


De door de architect bedachte gevel met uitspringende en terugliggende vlakken werd afgewerkt met sierpleister en steenstrips die speciaal voor deze locatie ontwikkeld zijn op kleur, structuur en afmeting. De dieptewerking in de gevel kon worden gerealiseerd door verschillende diktes van de isolatieplaten.

Prefab bouwen met Alsecco

Door toepassing van prefab gevelelementen kan bij bestaande bouw de buitenschil snel en efficiënt geïsoleerd en gerenoveerd worden.