Bouwsteen voor duurzame én efficiënte productie

Als bouwleverancier nemen we een actieve rol in op het gebied van duurzaamheid. Samen met onze fabrikanten en leveranciers zijn we in toenemende mate op zoek naar nieuwe, slimme manieren om onze footprint te minimaliseren. Door het gebruik van gerecycled polyetheen voor onze afstandhouders, beperken we de milieubelasting van onze grootste productgroep enorm. Dat geldt ook voor alle originals; de afstandhouders die we zelf ontwikkeld hebben en waarvan sommige zich al meer dan 50 jaar waarmaken.

Als opdrachtgever bent u dus verzekerd van een gezonde groene inspanning. Daarbij verliezen we uiteraard niet uw specifieke wensen uit het oog. Door bewezen en nieuwe producten aan te blijven bieden werken we continu mee aan een snelle verwerking van de afstandhouders tijdens uw productieproces en hebben we een antwoord op alle situaties die om unieke afstandhouders vragen. Speciaal ontwikkelde afstandhouders voor de prefab betonindustrie, zichtwerk, grote vloeroppervlaktes, zachte ondergronden, verticale of horizontale wapening, fundering of zware belastingen, prefab specials; ons ruime assortiment kunststof, metalen en betonnen afstandhouders biedt altijd een oplossing.

Speciaal voor prefab

Snapfix

Snapfix is één van onze groene afstandhouders van gerecycled PE. Deze stabiele en trefzekere afstandhouder met goede beton-doorstromingseigenschappen is ontwikkeld voor het ondersteunen van de bovenwapening bij horizontale toepassingen. Wordt het meest ingezet bij de productie van prefab elementen. Door de taps toelopende voetstukken is deze afstandhouder geschikt voor toepassing bij zeer plastisch beton en zichtwerk elementen.

Slim vlechten

Bindefix

Gemak en tijd besparen met vlechten kan met Bindefix . Zonder duur gereedschap te gebruiken en veel toegepast in de prefab industrie. De Bindefix vlechtklemmetjes zitten op een kartonnen strip, verpakt in dozen voor een efficiënte opslag.

Spiegelgladde afwerking

Ruitblokje

Dankzij het unieke model wordt het Ruitblokje () tijdens het storten opgetild. Hierdoor komt er een vliesje van beton onder de betonnen afstandhouder terecht. Het resultaat is een spiegelglad oppervlak van het betonelement. Het Ruitblokje met draad is snel te verwerken.

Hoge snelheid

Zigzag

Snel grote oppervlaktes met harde ondergrond leggen met Zigzag. Deze afstandhouders van gerecycled polyetheen heeft niet de eigenschappen van een lineaire afstandhouder door de zigzag onderbreking in de lengte. Verkrijgbaar in lengtes van 800 of 2.000 mm.

Spiegelgladde afwerking

Sofix-k

Door drie afgeronde poten met minimaal contact met de mal ontstaat een mooi schoon resultaat. Sofix-k met dubbele klem is tevens in te zetten voor zwaardere applicaties. Deze betonnen afstandhouder is zeer geschikt voor toepassing in zelfverdichtende betonsoorten.

Voor prefab beton en cellenbeton.

Uni-prefab spouwanker

VD - Verzinkt Draad (continu thermisch verzinkt draad). Bewerkt tot product na het verzinken en daardoor is op de bewerkingsplaatsen zink beschadigd. Kathodische berscherming tot 10 mm².

  • A2 - AISI 304 werkst.nr. 1.4301
  • A4 - AISI 316 werkst.nr. 1.4401 Andere maten of modellen prefab ankers op aanvraag leverbaar.

Voor meer informatie over de prefab-oplossingen van ENVO-FIX kunt u kijken op www.envo-fix.nl of bellen naar 0172 - 61 22 88.