Lichter profiel met dunner glas bij hoogbouw

Glazen balustrades zijn niet meer weg te denken uit de huidige architectuur. Ook in de hoogbouw worden ze veelvuldig toegepast. Bij hogere gebouwen is de windlast meestal maatgevend als het gaat om de keuze voor een veilige balustrade.

In tegenstelling tot losse keggen en rubbers wordt met de doorlopende klemstrip het glas volledig ingeklemd waardoor bij de UNIQ profielen minder piekspanningen optreden en bij hoogbouw vaak dunner glas kan worden toegepast. De UNIQ SB-O2, SB-A2 SB-A2S en SB-O2S profielen zijn ontwikkeld om zwaardere windlasten op te kunnen nemen. Doordat het glas met de klemstrip volledig wordt ingeklemd kan vaak dunner glas worden gebruikt. Zo kan in Nederland in windgebied 3 tot 100 meter hoogte worden volstaan met een glasdikte van 8.8.pvb. Dit levert, naast een uiterst veilige balustrade, uiteraard een flinke kostenbesparing op.

UNIQ heeft voor alle type vloeren het juiste profiel. Ruwe of afgewerkte, betonnen, stalen of houten vloeren. Voor montage óp of er naast, in binnen- en buitensituaties bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Voor elke lijnlast(0.3, 0.5, 0.8 en 3 kN/m) zijn profielen beschikbaar. Het systeem voldoet aan het Bouwbesluit en de van toepassing zijnde normen en is internationaal gecertificeerd. Alle profielen zijn beschikbaar als BIM model, de bestekteksten zijn te vinden in STABU. UNIQ profielen worden standaard geanodiseerd en voorzien van een RVS-look maar kunnen ook bruut (onbewerkt) worden geleverd zodat ze in elke gewenste kleur kunnen worden gecoat. Leuningen in vele modellen en maten completeren de UNIQ balustrade. Zo ontstaat een mooi geheel, dat perfect past in iedere bouwstijl.

Voor meer informatie