Toekomstbestendig bouwen begint bij Kingspan

De Dri-Design aluminium cassettes met cortenstaal look poedercoating van Kingspan bekleden het nieuwe kantoorgebouw van EVA Optic. Het Karrier sandwichpaneel van Kingspan vormt de dragende achterconstructie. Dri-Design cassettes kunnen in elke richting worden geplaatst, op verschillende dieptes en met variërende hellingshoeken:

In het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics draait alles om hergebruik. De vrolijke gevels van Kingspan AWP QuadCore® panelen doen denken aan megagrote legostenen. Stenen die in de toekomst prima hergebruikt kunnen worden. QuadCore® gevelpanelen zijn 12% dunner dan PIR sandwichpanelen. Dat betekent ook 12% minder grondstoffen bij productie. Duurzame grondstoffen, waar we in een circulaire economie zuinig mee om moeten gaan.

In het Noorden van het land is in slechts enkele maanden 9.000 m2 aan gevel gerealiseerd. Deze kleurrijke kathedraal bestaat uit Kingspan AWP QuadCore® sandwichpanelen met een speciale Altaris-coating in drie kleurschakeringen. Kingspan Altaris is de mooiste buitencoating met pure kleuren, grote sterkte, een ongeëvenaarde bescherming tegen verweringsprocessen en tot 40 jaar gegarandeerd.

Bij de renovatie van Restaurant Houtplaats bestond de wens om een stap te zetten op het gebied van energieprestaties met behoud van oorspronkelijk ontwerp en uitstraling. Het oude pannendak is vervangen voor Kingspan KingZip Felsdakpanelen. Dit geisoleerd paneel is een sandwichpaneel met felsnaden die zorgen voor een onzichtbare bevestiging.

Vanwege de hoge isolatiewaarde (tot Rc 8), uitstekende brandprestaties (60 minuten WBDBO) en de perfecte combinatie met zonnepanelen passen sandwichpanelen prima bij een duurzame renovatie. Renoveren met Kingspan sandwichpanelen is een zogenaamde ‘no-regret'-maatregel: snel qua bouw en lang qua levensduur. De volledige renovatie is van buitenaf uit te voeren. Dit betekent geen overlast voor bewoners.

Voor meer informatie