Nieuwe HECO-TOPIX-plus combineert eigenschappen van vier productfamilies

Het nieuwste product van de Duitse bevestigingsspecialist HECO Schrauben is de HECO-TOPIX-plus schroef. Zij combineert alle innovatieve eigenschappen uit 4 HECO-assortimenten in één nieuwe schroef, waardoor in één klap vier gevestigde schroeffamilies vervangen worden.

De eigenschappen zijn geoptimaliseerd en uitgebreid met nieuwe, innovatieve functies. De schroef is geschikt voor een breed scala aan toepassingen - zowel voor de constructieve hout- en gevelbouw als voor keuken- en interieurinrichting. Ook speciale schroeven, die bijvoorbeeld worden gebruikt voor het bevestigen van drukzachte isolatiematerialen in de dakconstructie, zijn overgeheveld naar het nieuwe assortiment.

GripFit: mechanische verbinding

De nieuw ontwikkelde GripFit-technologie zorgt voor een optimale passing van het HECO-Drive-Bit en de HECO-Drive schroefkop. Het HD-bit is conisch, zodat de schroef door wrijving mechanisch op het bit wordt vastgehouden. Hierdoor kunnen schroefklussen met één hand worden uitgevoerd. Ook de roestvrijstalen HECO-TOPIX-plus schroeven, die niet magnetisch zijn, blijven stevig aan het HD-bit bevestigd.

PerfectPitch: geoptimaliseerde schroefdraad

PerfectPitch is een aanpassing van de schroefdraadspoed per schroeflengte: bij korte schroeven voorkomt een geringe stijging het doldraaien en verankert de kleine spoed meer schroefdraad in het hout voor een optimale bevestiging. Lange schroeven hebben daarentegen een hoge spoed zodat ze snel in het hout kunnen worden gedraaid. Bij middellange schroeven wordt de schroefdraad geoptimaliseerd met betrekking tot de inschroeftijd en de lengte van de schroefdraad in het hout.

MagicClose: samentrekeffect

HECO is bekend van de voldraadschroeven met variabele schroefdraad, die houten componenten zonder voor te spannen naar elkaar toe trekken. Dit MagicClose-effect is geoptimaliseerd voor de nieuwe HECO-TOPIX-plus. Hierdoor kunnen kortere schroeven worden gebruikt, zodat er sneller en efficiënter kan worden gewerkt.

Bekijk de video

Agent Benelux Jac. Lowie & Zoon bv Korte Brinkweg 37B 3761 EC SOEST

Telefoon: +31 (0)35/5415958 Fax: +31 (0)35/5417661 E-mail: office@lowie.nl