Hoe groen kan een afstandhouder zijn?

Als bouwleverancier nemen we een actieve rol in op het gebied van duurzaamheid. Samen met fabrikanten blijven we op zoek naar innovatieve, slimme manieren om onze “CO2 footprint” te minimaliseren. Zo wordt voor de productie van onze kunststof afstandhouders voornamelijk gerecycled polyetheen (PE) gebruikt.

Naast recycling heeft de toepassing van het relatief nieuwe bioplastics onze aandacht. Bioplastics worden gemaakt uit regeneratieve grondstoffen, zoals zetmeel uit aardappels of maïs. Biologisch afbreekbare plastics worden reeds geproduceerd. Echter, het schaars geproduceerde PE uit deze olie is nu nog te kostbaar voor de productie van afstandhouders. De mening van onze fabrikanten is momenteel het volgende: “Het heeft op dit moment weinig zin regeneratieve grondstoffen voor afstandhouders in te zetten. Dat zou verspilling van een waardevolle resource zijn die op andere wijze effectiever ingezet kan worden. Het recyclen van kunststoffen en de daardoor geproduceerde grondstoffen gebruiken voor toepassingen in de betonbouw, zoals we nu doen, is reeds wezenlijk milieuvriendelijk”.

Op dit moment is hergebruik van kunststof de meest haalbare techniek om de impact van onze grootste productgroep op het milieu te minimaliseren. Groener dan de Dinki, U-Fix Ribben, Wandfix en Styrofix-extra is voorlopig niet mogelijk en daarmee zijn onze afstandhouders een bewust duurzame keuze!

ENVO-FIX BV Willem de Zwijgerstraat 18 2411 VV Bodegraven Tel.nr: 0172 - 61 22 88 Faxnr: 0172 - 61 73 36