Zo voorkomt u schade tijdens de herfst

Momenteel zijn we allemaal nog aan het genieten van de nazomer, maar binnen mum van tijd zal het alweer herfst zijn. Een van de karakteristieken van de herfst is niet alleen de natuur die in prachtige rode, bruine en gele tinten verandert, maar ook het weer. Herfststormen om precies te zijn – inclusief de harde wind die ervoor zorgt dat u amper op uw fiets vooruitkomt. En u kent het probleem misschien wel: deuren en ramen hebben met deze wind de neiging om een stuk sneller open te gaan dan eigenlijk gewenst is. Het resultaat is schade aan de deur, het beslag en/of de muur.

Onze oplossing in een notendop

Misschien dat u al eens eerder van één van ons populairste producten hebt gehoord: de DICTATOR deuropeningsbegrenzer als esthetisch fraaier alternatief voor een stormketting. Dit product is ideaal voor ramen en deuren die te snel openen door bijvoorbeeld de wind, tocht of doordat de deur simpelweg uit iemands handen zwaait. De begrenzer beperkt namelijk de openingssnelheid en openingshoek van de deur of het raam. Hierdoor wordt schade aan het beslag of de wand voorkomen.

Deuropeningsbegrenzers worden vaak gebruikt voor buitendeuren die in omgevingen staan die veel wind te verduren krijgen. Normaal gesproken zou de deur hierdoor open kunnen slaan of uit handen getrokken kunnen worden, maar dankzij de deuropeningsbegrenzer gaat de deur gecontroleerd open. De deur kan overigens zonder weinig krachtsinspanning worden geopend, bij normale openingssnelheid merkt u bijna niet dat er een begrenzer is toegepast. Bent u benieuwd hoe een deuropeningsbegrenzer precies werkt? Bekijk dan de video onderaan de pagina.

Praktijkgeval

Is net uw mooie pand opgeleverd, waait bij de eerste de beste storm de deur uit uw handen en klapt deze met veel geweld tegen de muur. Het resultaat een beschadigde deur, muur en met een beetje pech is ook het glas in de deur nog gesneuveld. Zonde en dat was ook absoluut niet gebeurd als er direct van af het begin af aan een deuropeningsbegrenzer gemonteerd was geweest.

Wij bieden voor de meest voorkomende deursituaties een 3-tal montagesets aan om de deuropeningsbegrenzer op een juiste manier en positie te kunnen monteren. Dit is minstens zo belangrijk als de werking van de deuropeningsbegrenzer zelf, want u heeft er natuurlijk niets aan als bij een windvlaag er zoveel kracht op de montagepunten wordt uitgeoefend dat alsnog de schroeven uit de deuren worden getrokken en er alsnog schade zoals eerder genoemd kan ontstaan.

Speciaal voor toepassing op kunststof- of aluminiumdeuren biedt DICTATOR speciale montagesets/bevestigingsconsoles die op aanvraag leverbaar zijn.

Opties

Als optie kan eventueel ook een vaststelling geïntegreerd worden om de mogelijkheid te bieden de deur op de open positie mechanisch vast te zetten.

Een andere interessante optie is om een deuropeningsbegrenzer te combineren met een deurdranger. Dit is ideaal wanneer de deur na het gecontroleerd openen ook weer rustig uit zichzelf moet sluiten. Daarnaast zal de deuropeningsbegrenzer voorkomen dat de deurdranger beschadigd kan raken in geval van een te snel openen van de deur.

Nieuw bij DICTATOR:

Gelakte deuropeningsbegrenzers

Voorheen waren onze deuropeningsbegrenzers standaard verzinkt, maar sinds kort bieden wij in plaats daarvan, dankzij onze nieuwe eigen spuiterij in Berlijn, gelakte versies aan. Het hebben van een eigen spuiterij biedt vele voordelen. We kunnen betere kwaliteit gelakte producten aanleveren, flexibeler zijn in hoeveel en wat we produceren en de levertijden zullen nog korter zijn. We zijn namelijk niet langer afhankelijk van externe spuiterijen, verzinkerijen of andere bedrijven, waardoor we alles intern en rechtstreeks kunnen regelen.

Diverse kleuropties

Als optie kan eventueel ook een vaststelling geïntegreerd worden om de mogelijkheid te bieden de deur op de open positie mechanisch vast te zetten. De deuropeningsbegrenzer is het eerste DICTATOR product dat gelakt aangeboden wordt. Standaard wordt de deuropeningsbegrenzer in RAL 9006 (blank aluminiumkleurig) geleverd. Maar naast de standaardkleur zijn er ook een aantal zogenoemde “voorkeurskleuren” leverbaar. Dit zijn kleuren die veel gebruikt worden op ramen en deuren. Deze kleuren zijn dus ideaal om ervoor te zorgen dat de openingsbegrenzer een mooie kleurmatch is met de deur of het kozijn. De voorkeurskleuren die we aanbieden zijn:

- RAL 7016 antracietgrijs - RAL 7040 venstergrijs - RAL 9005 gitzwart - RAL 9007 grijs aluminiumkleurig - RAL 9016 verkeerswit

De kleuren zijn standaard mat gelakt. Andere kleuren zijn op aanvraag beschikbaar. Er zitten een aantal voordelen aan de voorkeurskleuren, waaronder een kortere leveringstijd. In het geval van de deuropeningsbegrenzer wordt alleen de cilinderbuis gelakt – alle montagetoebehoren blijven staal verzinkt of aluminium.

Maar waarom kiezen we er eigenlijk voor om gelakte producten aan te bieden in plaats van verzinkte? Dit komt omdat we testen hebben uitgevoerd om te kijken welke van de twee afwerkingen een betere corrosiebescherming hebben. Er zijn door twee verschillende testlaboratoria zoutsproeitesten gedaan volgens DIN EN 9227 NSS 2017. Na deze 96 uur durende test bleek dat het gelakte oppervlak het beste resultaat had en minder gecorrodeerd was dan het verzinkte oppervlak.

Bekijk hieronder de productvideo

Nieuwsgierig geworden naar de deuropeningsbegrenzer of één van onze andere producten?

Neem dan gerust contact met ons op of bezoek onze website.