Er is weinig ruimte, de grond is duur en de combinatie van wonen en winkelen is gewenst. Waar moet je parkeren?

Gebruik het dak!

175 parkeerplaatsen op het dak

Het gloednieuwe retailpark Kennedylaan in Terneuzen telt zo'n 11.000 vierkante meter en biedt ruimte aan onder andere een Action, Kwantum en Carpet Right. Bovenop het retailpark prijkt woontoren de Sluiswachter, met 46 koopappartementen. Voor de winkels ligt een groot parkeerterrein met circa 380 parkeerplaatsen. Maar ook op het dak van de winkels bevindt zich een groot parkeerterrein voor zo'n 175 auto's.


Deels openbaar voor het winkelend publiek, deels privéterrein voor de bewoners van de woontoren.


Om dit parkeerdak te realiseren is er gekozen voor Pardak®110. Een duurzaam parkeerdaksysteem dat zorgt voor veel stabiliteit. De parkeerplaats is volledig aangekleed met stootbanden, lantaarnpaalvoeten en belijning.

Winkeldak als parkeerplek en achtertuin

Stedenbouwkundigen weten het inmiddels, het combineren van winkel- en woonfuncties zorgt voor een levendig centrumgebied. Tegelijkertijd stelt zo’n project de ontwerpers wel voor hoge bouwtechnische eisen. Hoe kun je de wensen van alle verschillende gebruikers met elkaar in overeenstemming brengen? Voor de bewoners van een nieuw woon-winkelgebied in Rosmalen fungeert een winkeldak als achtertuin én parkeerplek. Met Pardak® 80 zorgde Zoontjens voor de ideale parkeerondergrond: stabiel, waterdicht en prettig voor het oog. "Functionaliteit en woongenot zijn hier op een slimme manier bij elkaar gebracht, iets waar het systeem van Zoontjens zeker aan heeft bijgedragen."

Onderhoud verlengt levensduur

Een onderhoudsbeurt voor de auto is heel normaal, evenals een controle op de CV-ketel en het schilderen van een huis. Waarom dan geen inspectie en onderhoud op een parkeerdak?

Een parkeerdak krijgt veel extremen te verwerken. Niet alleen auto's die rijden, remmen, keren en parkeren, maar ook regen, wind en sneeuw zijn van invloed. Met regelmatige inspectie- en onderhoudsrondes verleng je de levensduur van het parkeerdak. Bovendien blijven parkeerplaatsen door goed onderhoud een visitekaartje voor elk bedrijventerrein of winkelcentrum.

Vraag nu een onderhoudsboekje aan!