Prefab beton:

niet alleen horizontaal maar ook verticaal toe te passen

OLBECON is een leverancier van prefab betonnen systeemvloeren zoals kanaalplaatvloeren, breedplaatvloeren, ribbenvloeren en combinatievloeren.


Daarnaast levert OLBECON ook verschillende soorten prefab wanden. Elk voor een specifieke toepassing. Zie hieronder de verschillende toepassingen.

Holle wanden

Holle wanden kunnen worden gebruikt als kelderwand maar ook als wandligger. Deze prefab wand bestaat uit twee schillen gekoppeld door tralieliggers. De dikte afhankelijk van de belasting en bouwkundige randvoorwaarden.

Sandwichpanelen

Als borstweringelement maar ook als gevelelement. Sandwichwanden bestaan uit twee schillen die aan elkaar gekoppeld zijn maar de schillen kunnen wel onafhankelijk van elkaar bewegen in functie van temperatuurverschillen. Tussen de schillen wordt isolatie aangebracht. Hier geldt ook dat de dikte afhankelijk is van belasting, gevraagde isolatiewaarden en bouwkundige randvoorwaarden.

Massieve wanden

Massieve wanden kunnen als brandwand, constructieve wand of stabilisatiewand toegepast worden. Brandwanden worden vaak toegepast in de utiliteitsbouw tussen verschillende compartimenten. We gebruiken de massieve wand ook voor betoncasco’s voor woningbouw. Elk project heeft zijn eigen vragen, wensen en randvoorwaarden.

Bloqz

Omdat prefab wanden vaak minder gekende producten zijn ligt onze focus op de advisering. OLBECON vroegtijdig in ontwerp als partner laten meedenken betekend vaak dat de uitvoering eenvoudiger te realiseren is.

Dit geldt ook in de woningbouw. We hebben ons gefocust op de enkele of dubbele woning. Vanaf ontwerp ons laten meedenken scheelt achteraf wijzigingen in het ontwerp.


Voor ons prefab woningconcept Bloqz gebruiken we prefab wanden die aan de buitenzijde voorzien zijn van een baksteenmotief. In combinatie met onze prefab OLCAS KK vloer kunnen we een casco snel monteren en opleveren. Om dit zichtbaar te maken starten we in september met de bouw van twee modelwoningen te Lochem. Eén wordt compleet ingericht zodat toekomstige bewoners of eigenaren Bloqz kunnen beleven de ander om de constructie te laten zien en metingen te doen.


Olbecon Betonconstructies B.V.

Aalsvoort 16
7241 MA Lochem
Tel. 0573 - 222 300
E-m
ail: info@olbecon.nl