"BIM-men kost mij teveel tijd. Het gaat nu ook best goed."

Maar klopt dat eigenlijk wel?

Veel bouwprofessionals delen deze mening en geloven dat het de investering niet waard is. Maar het tegendeel is waar. BIM-men draagt juist bij aan een efficiëntere workflow. En levert niet alleen nu tijdwinst op, maar vooral in de toekomst.

BIM-modellen creëren zonder extra inspanning

De grootste winst van BIM zit hem in de koppeling van data en geometrie. Hierdoor is de data die wordt onttrokken aan een BIM-model altijd correct en up-to-date. Het exporteren en publiceren van extracten van het model verloopt vervolgens geheel automatisch. Dit kunnen tekeningen en uittrekstaten zijn, maar ook volledige modellen om te printen, of deelmodellen voor fabrikanten en leveranciers.

Opdrachtgevers, adviseurs en bouwpartners beschikken daardoor altijd over volledige en actuele informatie. ARCHICAD is zó intuïtief dat het creëren van BIM-modellen geen extra uitdaging vormt. ARCHICAD biedt een volledig ondersteunde, openBIM workflow voor een optimale samenwerking met meerdere partijen.

Betere ontwerpen en gebouwen in minder tijd

De informatie in het BIM-model moet wel juist zijn. Solibri geeft inzicht in de kwaliteit van je model én legt issues tot in detail bloot, voordat de uitvoering is gestart. Het is een onmisbare tool in ieder BIM-proces. Dit zorgt voor een zowel efficiënt als effectief traject wat niet alleen tijdwinst oplevert, maar ook betere ontwerpen en gebouwen.


Over KUBUS

KUBUS biedt BIM-oplossingen voor Design en Build en is in de Benelux exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Gold Partner van Solibri. KUBUS is promotor van open standaarden en openBIM. Daarnaast ontwikkelt KUBUS add-ons voor BIM-software en de producten KUBUS Spexx, Nederlands meestgebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®, ’s werelds eerste oplossing voor cloud-based en BIM-platform overschrijdend issue management. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt (BE) en Belgrado (RS) worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 40.000 gebruikers in de bouwsector internationaal.


KUBUS
Stuiverstraat 100
5
611 TC EINDHOVEN
T. +31(0)40 213 1950
in
fo@kubusinfo.nl

Leverancier van